július 31, 2013

II. Tél

II. Tél

Íme Pippa Cross téli története, szám szerint második a sorozatban. A forgatókönyv a szokásos, dalt és fordítást egyaránt megtaláltok a törés után. ;]
Egyébiránt, mivel szégyenszemre a Felicity/Pippa shipnek még nincs hivatalos neve (pedigkánonkönyörgöm), ezentúl Crossthington lesz. Yay.
Szerintem jól hangzik, nem nagyon értem, hogy miért nem jutott még másnak is az eszébe.


Pippa bevágja a szobája ajtaját. A barátnőivel készült képek megremegnek a falon, az illatgyertyák egymásnak koccannak. Málna ijedten összerezzen az ágyon és egy pillanatra mintha be akarna menekülni a plüssállatok közé, de aztán felismeri Pippát, aki az ágyra veti magát.
Málna kérdő hangsúllyal nyávog és rámászik a hátára. Rózsaszín kis orrával a fülét bökdösi és hangosan dorombol, hogy megnyugtassa gazdáját, aki egész testében reszket és zihál az indulattól.
Pippa viszont vigasztalhatatlannak tűnik. Legjobban sírni szeretne, de képtelen rá.
Az érzés a torkába vájja éles kis karmait és fojtogatja, a gombóc egyre növekszik, annyira, hogy már fáj. Szemei viszketnek, az orrát hiába szívja. A párnába temeti a fejét, körmével a mellkasába váj.
Düh és kétségbeesés egyszerre tombolnak a lelkében, ő pedig úgy érzi magát, mint rózsaszirom a szélviharban; kiszolgáltatottan, hanyagul, elhagyatottan. Megfáradtan.
Saját szülei árulták el, amikor sarokba szorították őket. Pippa egész jövőjét eladták anélkül, hogy egy pillanatra belegondoltak volna abba, mit tesznek vele. Tudja jól, hogy a családja az anyagi csőd szélén áll és nincs kitől segítséget kérniük, de hogy élő húsként dobják egy oroszlán elé? Az életének vége.
Pippa a hátára fordul. A notebookja mellette hever a párnán; egy gombnyomással bekapcsolja. A vibráló képernyőn egy YouTube videó jelenik meg. Oda sem figyelve indítja el a dalt, pusztán azért, mert úgy érzi, belehal a csendbe.

You hold your life together
But you're up and over the line
In dark times and forever
I know that you'll be fine

Szinte kirobban belőle a nevetés. Élesen és hangosan nevet, levegő után kapkod és hirtelen végre megindulnak a könnyei.
Wild One. Felicity.

You are always on my mind
And you're always in my head
You tell me stories that I can't forget
But then you walk away, leave before the dawn
Another year without you, gone

Párizsban van. Tudja jól, hogy Párizsban van, de soha nem felejti el, hogy mielőtt elutazott, búcsúzóul arcon csókolta és azt mondta, hívja bármikor, ha baj van, akár az éjszaka közepén is, különben szétrúgja azt a bájos fenekét.
Pippa a következő pillanatban már könyékig turkál a kézitáskájában a mobilja után kutatva. Egyre kapkodóbb és idegesebb mozdulatokkal keres, arcán patakokban folynak a könnyei és maszatos fekete csíkot húznak sápadt orcáira. Szinte kitépi a telefont a sminkek és zsebkendők, iratok és tollak közül. A kijelzőn felvillanó kék számok éjfélt mutatnak.
Felicity első a gyorshívón. Hosszan kicsöng, nagyon hosszan, Pippa a szájára szorítja a kezét. A várakozás perce idegtépő, félelem markol a lelkébe.
Felicity ekkor beleszól, álmos és morcos, Pippa pedig egyből felzokog.
- Gyere értem, Fee – suttogja a telefonba. – Kérlek, gyere értem...

Fordításszerűség:
Összetartod az életed
De a határokat feszegeted
A sötét pillanatokban és örökké
Tudom, hogy rendben leszel

Folyamatosan rád gondolok
És mindig a fejemben keringsz
Történeteket mesélsz, amiket sosem felejtek
De aztán elsétálsz, elhagysz hajnal előtt
Egy újabb év telt el nélküled

4 megjegyzés:

Tinuviel írta...

Tudtam, hogy Pippa lesz a Tél, kellőképpen bánatosra sikerült de nem szomorkodom, mert jön a tavasz meg a nyár.
(A Crossthington nekem is tetszik, tényleg jól hangzik. : ))

уαмι. írta...

Drága Pip nem lehetett más, bár szívem szakad meg érte. Kellett neki a legrosszabbul járni az egész csapatban...
A tavasz tényleg egy fokkal virágzóbb lesz, a nyár pedig majdhogynem csupa móka és kacagás, már amennyire az ő sorsuk az lehet.
(Jee, már csak rajtad kívül minden más olvasót kell meggyőznöm, hogy ez így remek lesz. :D Írnom kéne Libbának, hogy terjessze már el, legyen szíves, neki legalább hangja is van.)
Köszönöm, hogy írtál! xxx

Kija írta...

Na ki van itt? :3
Tinnek igaza van, a Crossthington tényleg jól hangzik, baromi jó~ és igen, valahogy tudván-tudvalevő volt, hogy Pippa lesz a Tél. *-* És teteteteteee... én mindig azzal jövök hozzád, hogy "olvasok, aztán írok egy baromi értelmes kritikát" aztán mindig az lesz belőle, hogy "olvasok és közben teljesen kikapcsol az agyam, mert annyira fantasztikus, amit csinálsz, aztán meg összehozok ilyen és hasonló kritikákat". De nem baj, mert általában pont a te ficeidre van szükségem, hogy jó legyen. *-* (apropó, nem győzöm letölteni a zenéidet. *-*) És most villámgyorsan rohanok a következőhöz~

уαмι. írta...

Yaaay, üdv újra itt! :3
Én komolyan nagyon szeretem a zagyva, összeszedetlen de igencsak lelkes hozzászólásokat. A Crossthingtont meg addig nyomatom a fandomban (csak tudnám, hol, mármint tényleg, HOL), amíg mindenki el nem fogadja. :D
(Általában nem ilyen zenéket hallgatok, mint Pippáé, de anno azzal a felszólalással küldték át nekem, hogy hangulatában ez a dal én vagyok. Azóta imádom.)
Én is rohanok, hogy válaszoljak még~ :3